Mis on ENERGY STAR

Pea igaüks, kes on ostnud uue arvuti või muu tehnoloogilise vidina, on tõenäoliselt näinud teatud toodetel ENERGY STAR® logo. Mida see siis tähendab?
Lihtsalt öeldes on ENERGY STAR® loodud selleks, et muuta tarbija jaoks keskkonnasõbralike toodete ostmine lihtsamaks. Tooted, mis teenivad ENERGY STAR® reitingu või sertifikaadi, peavad vastama kõrgemale energiakasutuse standardile.

Madalamad kulud

Olenemata sellest, kas ostate uut kodu või uut seadet, on tõenäoline, et teil on ostu enda jaoks määratud eelarve. Kuid kui ostate ENERGY STAR® sertifikaadiga riistvara, võite olla kindel, et jätkate ka säästmist toote kasutamisel.

Parem jätkusuutlikkus

Teine ENERGY STAR® oluline eelis on jätkusuutlikkus. Vähenenud energiakasutus vähendab süsiniku jalajälge. Mida rohkem keskendute oma ostude tegemisel ENERGY STAR® reitingule, seda rohkem saate aja jooksul oma süsiniku jalajälge vähendada.

Millal ENERGY STAR® alguse sai?

ENERGY STAR® asutati 1992. aastal, et aidata hallata kasvava personaalarvutisektori keskkonnamõju. Sellest ajast alates on selle pädevus laienenud, hõlmates tohutut valikut populaarseid laiatarbeseadmeid; nii kodudes kui ka ühiskondlikes hoonetes. 2018. aastaks olid ostjad soetanud enam kui 6 miljardit ENERGY STAR® sertifikaadiga toodet.

HP kui ENERGY STAR® partner

Alates 2018. aastast on HP-d tunnustatud 3 korda järjest kui ENERGY STAR® aasta partnerit. Tiitli saajad valitakse ENERGY STAR® standardite ületamiseks, mis hõlmab sertifitseerimise miinimumnõuetest tunduvalt kaugemale minemist. aastal andis ENERGY STAR® HP-le tunnustuse ka järjepidevuse eest, lisades tootebrändi omanike kategoorias tunnustuse “Sustained Excellence” eest.